PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

PSV kreeg de voorkeur boven Ajax: ‘Veel Marokkanen daar’

Afgelopen zomer verruilde Zakaria Aboukhlal de jeugdopleiding van PSV voor een contract bij AZ. Sinds 2017 speelde hij voor de Eindhovenaren maar in die periode kon hij ook naar Ajax.

“Het was altijd een droom om voor PSV te spelen. Daar voetbalden veel Marokkanen: Ibrahim Afellay, Zakaria Bakkali, Zakaria Labyad. Als je jong bent, is dat toch iets waar je naar kijkt. PSV gaf mij een beter gevoel”, blikt de dribbelaar terug in het Algemeen Dagblad.

Toch trok Aboukhlal dit jaar dus naar AZ. “Het is nog even wennen en het loopt nog niet vlekkeloos. Ik zit hier pas een paar maanden en ik geef mezelf de tijd. Ik ben ook pas negentien jaar en leg mezelf nog niet te veel druk op. In de Keuken Kampioen Divisie is sprake van echt mannenvoetbal, waarin spelers vechten voor hun brood. Dat is goed voor mijn persoonlijke ontwikkeling.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.