PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

‘PSV wacht ook in 2020 een erg groot probleem’

Ajax gaat als koploper de winterstop in en PSV moet er nog alles aan gaan doen om de tweede plek te gaan veilig stellen. Volgens analist Theo Janssen is het probleem dan ook nog lang niet opgelost in Eindhoven.

De oud-voetballer vindt dat PSV volledig afhankelijk is van de creatievelingen voorin. “Het genot is de voorste vier, met naast Bergwijn en Malen ook Mohamed Ihattaren en Cody Gakpo. Maar de achterste zes, zeven spelers zijn geen PSV-materiaal”, vertelt Janssen aan de NOS.

Pierre van Hooijdonk onderstreept dat. “De spelers voorin moeten zo wel heel veel scoren om dat goed te maken. Malen sprong er voor mij echt uit. Hij heeft een aardige hand gehad in de positieve resultaten. Na de interland in en tegen Duitsland, waarin hij scoorde, ging hij als een raket.”

De voetbalanalisten zien achterin een groot probleem. “De verdedigende linie geeft zo makkelijk goals weg, is zo kwetsbaar in de omschakeling. Timo Baumgartl is voor tien miljoen euro gekomen, maar hij is ook niet meegevallen”, stelt Janssen. Arno Vermeulen: “De aankopen renderen niet. En ook de controlerende middenvelders Jorrit Hendrix en Pablo Rosario vallen mij tegen.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.