PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

Ibrahim Afellay: ‘Dit was een wanprestatie’

PSV had gisteren een verlenging nodig om de amateur van GVVV aan de kant te zetten. Mohamed Ihattaren zorgde in de 118ste minuut dat PSV uiteindelijk met 1-2 won.

Ibrahim Afellay was na afloop van de wedstrijd duidelijk over het vertoonde spel. “Dit was een wanprestatie. Kennelijk moet de gifbeker helemaal leeg. Dan mag je echt heel blij zijn dat je de derde ronde haalt. We moesten eigenlijk vanaf de eerste minuut heel diep gaan.”

Het leek erop dat PSV niet de bereidheid had om alles te geven. Afellay sprak dit echter tegen. “Als alles tegenzit, lijkt dat zo ja. Maar ik maak deze jongens elke dag mee. Iedereen wil, iedereen doet zijn best, maar het is op dit moment gewoon niet goed genoeg. We hebben nu nog één duel voor de winterstop, daar moeten we vol voor gaan. Dan moeten de koppies helemaal leeg en kunnen we er na de jaarwisseling hopelijk weer fris tegenaan en dit heel snel vergeten.”

Het was de eerste wedstrijd onder leiding van interim-trainer Ernest Faber. Hij was het grotendeels eens met de analyse van Afellay. “Het was slecht, een blamage op z’n minst”, gaf hij toe. ,,We mogen van geluk spreken dat we in de volgende ronde zitten. Dat is het enige positieve aan deze wedstrijd, die typerend was voor de fase waarin we zitten. We scoren al wekenlang moeizaam. Dan moet je elkaar helpen, coachen en oplossingen aandragen. Maar dat vergt een andere manier van denken. Dat los je niet op in een paar dagen.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.