PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

‘PSV verwoeste transferdroom Van Bommel van 15 miljoen’

Afgelopen zomer wilde Mark van Bommel dolgraag Steven Berghuis naar Eindhoven halen. De clubleiding stak hier alleen een stokje voor.

Het Eindhovens Dagblad schrijft op woensdagochtend: “Urenlang zat Mark van Bommel afgelopen zomer op De Herdgang samen met Steven Berghuis en zijn vader Frank ‘Pico’ Berghuis, een oude bekende bij PSV. De 27-jarige vedette van Feyenoord had wel oren naar een nieuw avontuur, maar de clubs kwamen er niet uit en Berghuis besloot uiteindelijk toch in Rotterdam te blijven. Van Bommel en PSV hebben het zondag geweten. Het lot bepaalde dat uitgerekend Berghuis de laatste druppel in een tot de rand gevulde Eindhovense emmer liet vallen. Dat kostte de clubicoon van PSV zijn baan.”

De krant vervolgt over het twistpunt: “Een kleine 15 miljoen euro vond de directie van PSV begrijpelijkerwijs erg veel geld voor een speler van zijn kaliber. Na een contract van vier jaar zou zijn restwaarde beperkt kunnen zijn en daarmee waren de afschrijvingskosten per seizoen onverantwoord hoog. Van Bommel wilde Berghuis dol- en dolgraag aan de selectie van PSV toevoegen, omdat hij hem beschouwde als dé speler die PSV nog miste. Berghuis is vervelend in het veld op zijn tijd, regelmatig effectief en bovendien multifunctioneel. Zondag zorgden zijn schitterende kopbal en twee benutte strafschoppen er mede voor dat Van Bommel nu thuis zit.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.