PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

‘PSV zit in haar maag met situatie van voormalig aanvoerder’

Afgelopen zaterdag wist PSV weer eens te winnen. In eigen huis wonnen de Eindhovenaren met 5-0 van Fortuna Sittard. Opvallend was dat Pablo Rosario tijdens de wedstrijd meerdere malen kritisch werd bejegend door het publiek.

Het Eindhovens Dagblad noemt de middenvelder een probleemgeval en schrijft: “Het verdict van het publiek in het Philips Stadion over zijn prestatie was even cynisch als duidelijk. De wissel van de ex-aanvoerder in de rust (ten gunste van Érick Gutiérrez) werd door een deel van de toeschouwers met gejuich begroet, nadat er ook al fluitjes klonken nadat Rosario de bal tijdens het duel een paar keer terugspeelde.”

De krant vraagt zich af wat Rosario daar zelf van denkt: “Rosario wordt in supporterskringen al langer bekritiseerd, maar nu ging het een paar seconden iets verder dan dat. Intern vindt niemand bij PSV dat hij het heeft verdiend: Rosario geldt als een uitstekende prof en een speler die zeer zelfkritisch is en in het belang van het team denkt.”

Er moet echter wel wat veranderen: “Het oordeel dat na een matige eerste helft van de tribune rolde, was voor Rosario een nieuw dieptepunt in een jaar waarin hij zijn belofte uit het najaar van 2018 niet kon waarmaken. Er is razendsnel een kentering nodig, waarbij het afbreukrisico na elke matige wedstrijd telkens hoger wordt.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.