‘Ibrahim Afellay moet metamorfose ondergaan bij PSV’

Zaterdagavond maakte Ibrahim afellay zijn officiele rentree voor PSV. Na twee jaar van blessureleed stond hij weer binnen de lijn bij de club waar het voor hem allemaal begon.

Analist Kenneth Pérez verwacht wel dat de PSV’er een metamorfose zal moeten ondergaan… “Hij was een vliegensvlugge speler. Hij was dynamisch en snel en draaide weg bij tegenstanders. Ik denk dat hij dat niet meer heeft met zijn blessureverleden. Je gaat dan naar een hele andere speler. Als trainer ga je dan met andere ogen naar hem kijken.” Een rol centraal op het middenveld? “Hij moet het dan meer van zijn passing hebben. Het is niet makkelijk, want in je hoofd ben je nog altijd dezelfde speler.”

Misschien kan Afellay een voorbeeld nemen aan Ryan Giggs: “Hij was een snelle buitenspeler en ging iedereen voorbij. Toen hij ouder werd ontwikkelde hij zijn eigen spel en werd hij eigenlijk een centrale middenvelder. Hij ging totaal anders spelen. Ik denk dat Afellay nu in dit proces zit en Van Bommel hem anders zal beoordelen. Van Bommel zal hem bijvoorbeeld vergelijken met Pablo Rosario.”

Formule1 Volg ons via FACEBOOK en maak kans op een OFFICIEEL WEDSTRIJDSHIRT!!!
Nog niemand reageerde.

Reageer
LIKE EN WIN EEN PSV-SHIRT!!