PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

‘Toon Gerbrands laat zich uit over PSV-transfers in de winterstop’

Afgelopen zomer gaf PSV behoorlijk wat geld uit op de transfermarkt. Een groot succes werd het niet en de resultaten van de club uit Eindhoven zijn dit seizoen schrikbarend.

Toon Gerbrands zegt in een interview met het Algemeen Dagblad: “Na elke transferperiode gaan we hier intern met elkaar zitten. Deze zomer waren er in juli en augustus al belangrijke wedstrijden gespeeld, met een incomplete groep. Op 31 augustus zeg je: oké, is de volledige groep goed genoeg om onze doelstellingen te halen? Dat hebben we ook nu gedaan. Daar heeft Mark (Van Bommel, red.) zelf naar buiten toe wat over gezegd: brede selectie, goede bank, alles was er. Vervolgens zetten we een goede serie neer, vijftien duels op rij ongeslagen in alle competities. Ik wil maar zeggen: dat is óók gebeurd met deze spelers en deze staf.”

Is er ruimte voor technisch manager John de Jong om wat te doen op de markt? “Wat ik kan zeggen: alles wat ons kan helpen om deze situatie te keren is bespreekbaar. Als we in de winterstop iets nodig vinden, aankopen dan wel verkopen, dan kijken we daarnaar. Financiële ruimte? Die is er, ja. Alleen: zou je kopen, dan moeten het stabiele aankopen zijn die er direct staan. En die je ook nog een paar jaar hier houdt. Zo wordt er gekeken.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.