PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

‘Alle clubs unaniem akkoord, behalve Ajax en PSV’

Het ziet er naar uit dat er een Onder 21 competitie gaat komen. Tijdens een vergadering van de KNVB is dit besproken en bijna alle clubs waren unaniem akkoord met dit idee. Alleen de grootmachten Ajax en PSV liggen dwars in dit voorstel.

Dat weet Maarten Wijffels van het Algemeen Dagblad te melden. De O21-competitie is bedoeld voor jeugdspelers die niet meer bij O19 mogen spelen, maar (nog) tekort komen voor het eerste elftal. De O21-competitie moet ervoor zorgen dat die specifieke spelers niet in een ‘gat’ vallen, zoals momenteel het geval is. Clubs die niet actief zijn met een beloftenelftal in de voetbalpiramide, kunnen die spelers momenteel geen competitieve wedstrijden aanbieden.

Wijffels geeft aan dat PSV en Ajax hun standpunt hebben herhaald en aangaven geen heil te zien in een O21-competitie. Het is dan ook niet bekend of de clubs een team in gaan schrijven, mocht de competitie van start gaan.

 

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.