PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

‘Geen van de acht PSV-aankopen is een versterking’

Analist Aad de Mos is niet spreken over het aankoopbeleid van PSV. Hij vindt dan ook dat de Eindhovenaren in de winterstop nieuwe spelers moeten gaan halen. Dit zegt hij in een gesprek met de Telegraaf.

“Het vertrouwen is er niet, wat er wel was met spelers als Angelino, Hirving Lozano en Luuk de Jong. Er zit iets onsamenhangends in en ik zie weinig spirit”, aldus De Mos. “Sinds de 60e minuut in Utrecht, na die rode kaart van Nick Viergever, is dat erin gekomen, Het lijkt wel of PSV al aan het einde van het seizoen zit. Als een citroen die uitgeknepen is. Dan moet je doorselecteren.”

Volgens de oud-trainer bij PSV is geen enkele aankoop van deze zomer een versterking. “Hoe de linksbackpositie bij PSV bijvoorbeeld is ingevuld (twee aankopen voldoen niet, red.), is natuurlijk een lachertje”, zo geeft hij aan. “Er zal veel geïnvesteerd moeten worden, in de winterstop moet er zeker al iets gedaan worden. De trainer moet daar een sterke hand in hebben. Alleen hij kan aangeven bij de technisch manager wat er moet gebeuren. Ik denk dat dit afgelopen zomer een beetje andersom heeft plaatsgevonden. Er moet heel goed materiaal gehaald worden om weer dichter bij AZ en Ajax te komen.”

De Mos geeft daarbij aan dat het noodzakelijk is dat er verbetering komt. “Men moet wel aanknopingspunten vinden”, zegt hij daarover. “Als dat rond eind december niet zo is, dan denk ik niet dat het gezond is om op die manier verder te gaan. Dan kun je niet in januari op trainingskamp gaan en doen alsof er niets aan de hand is.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.