PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

‘Deze speler kan er voor zorgen dat Ihattaren langer bij PSV blijft’

Ibrahim Afellay speelde dit seizoen geen enkele minuut voor PSV maar mag zich toch de aanvoerder noemen. Maar bij de vereniging zelf is het gemis van Afellay niet zo’n groot ding, als het in de media is.

Dat schrijft clubwatcher Rik Elfrink van het Eindhovens Dagblad. ‘PSV speelt donderdag tegen Sporting misschien wel een alles of niks-wedstrijd en de captain is er niet bij. In het geval van Afellay spelen echter ook bijzondere omstandigheden, omdat hij eind 2017 voor het laatst in wedstrijdverband in actie kwam en veel blessureleed kende. Intern bij PSV wordt de 33-jarige captain bij trainingen en buiten de wedstrijden om zeker nog gezien als een aanvoerder, die bijvoorbeeld Mohamed Ihattaren en andere jonge spelers vanaf het veld kan begeleiden. Het belang daarvan kan enorm zijn, als Ihattaren zich daardoor bijvoorbeeld prettig voelt en bijvoorbeeld besluit om nog langer bij PSV te blijven en misschien wel zijn contract verlengt.’

De krant vervolgt: ‘Of Afellay dit seizoen nog een hoofdrol kan spelen nu hij kennelijk nog steeds niet tot de beste achttien spelers hoort, mag gerust twijfelachtig worden genoemd. De vraag is ook of Afellay met PSV nog voor de prijzen kan spelen, al is het bekertoernooi nog altijd open en daarin kan hij misschien nog van waarde zijn. Intern is de situatie van Afellay in ieder geval een minder groot dingetje dan het voor de buitenwacht is, zo geven betrokkenen aan.’

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.