PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

Fataal Europa League-scenario dreigt voor PSV

Morgen speelt PSV in de Europa League een uitduel tegen Sporting Lissabon. De Eindhovenaren moeten voor de winst gaan. Dit schrijft Rik Elfrink clubwatcher van het Eindhovens Dagblad.

“PSV komt in dat geval op tien punten in de poule en heeft dan in de eindstand altijd een beter onderling resultaat met Sporting Lissabon. Wint LASK Linz in Noorwegen bij Rosenborg, dan blijft PSV tweede in de stand in de groep op basis van het slechtere resultaat over twee duels met LASK.”

“PSV kan na winst in Portugal en puntenverlies van LASK groepswinnaar worden (mits PSV wint in het thuisduel met de Noren in december), hetgeen 1 miljoen euro extra inkomsten oplevert”, gaat Elfrink verder. “Bij winst tegen Sporting is PSV bij een gelijkspel in het laatste groepsduel met Rosenborg altijd geplaatst voor de zestiende finales.”

Een remise morgen kan fataal zijn. “Als Linz van Rosenborg weet te winnen, kan PSV bij een remise in Lissabon tóch het haasje zijn. Een zogeheten salonremise lonkt in zo’n situatie. Linz en Sporting hebben bij deze ontknoping in speelronde vijf allebei baat bij een gelijkspel in Oostenrijk. De Eindhovenaren zijn in dit geval het haasje en overwinteren niet.”

 

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.