PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

‘PSV moet waken voor grote transfermisvatting in januari’

Dit weekend speelt PSV in de competitie een wedstrijd tegen SC Heerenveen. Volgens clubwatcher REon Boeringa is dit een erg belangrijke wedstrijd voor de Eindhovenaren.

“Je moet zorgen dat je bijblijft. In de strijd om plek twee met AZ, allereerst, want dat gaat gewoon om voorronde Champions League. En de Europa League komt er ook al weer aan, want bij Sporting-uit moet je minimaal een punt pakken om het in eigen hand te houden. Je moet zorgen dat je wel nog wat om te spelen hebt in 2020. De druk staat er goed op”, constateert Boeringa.

Daarna volgt de winterstop, waarin op het gebied van transfers nog het nodige kan gebeuren. “Ik denk niet dat PSV dan belangrijke kernspelers gaat verkopen. Jongens als Malen of Bergwijn. Dat zijn transfers voor in de zomer. Verder zijn er nog wel een aantal dossiers met kopzorgen. De linksbackpositie, bijvoorbeeld. Toni Lato is niet in de smaak gevallen, dus daar moeten ze wellicht naar gaan kijken. Gaston Pereiro, aflopend contract. Als PSV nog iets aan hem wil verdienen, moeten ze dat in januari nog doen. Dat zijn wel twee onderwerpen waarbij ik denk: daar zou wel eens wat kunnen gaan gebeuren.”

Naast een nieuwe linksback, als Lato vroegtijdig terugkeert naar Valencia, ziet Boeringa weinig gebeuren in de winter. “Het gat met Ajax is al elf punten, wat kan je verder nog van het seizoen maken? Je kunt in de winter wel miljoenen gaan investeren, maar het is niet zo dat je daarmee gelijk dat gat kan dichten. Die illusie moet je niet hebben. Je moet niet in paniek op allerlei knoppen gaan drukken en de selectie overhoop gaan halen, want dat werkt niet.”

 

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.