PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

Gewaarschuwd PSV: ‘Als dat het geval is, moet je ingrijpen’

Bij PSV gaan ze momenteel door een moeilijke fase heen. Al vijf wedstrijden op rij werd er niet gewonnen en er zal snel een ommezwaai moeten gaan komen.

De Eindhovenaren kampte de afgelopen tijd met de nodige blessures en schorsingen “Het kwam ook door de spelers díe de rode kaarten pakten”, stelt clubwatcher Reon Boeringa van Voetbal International op de website van zijn werkgever. Pieter Zwart is het met hem eens. “Jorrit Hendrix en Nick Viergever zijn niet de spelers waar je je televisie voor aan zet. Tegelijkertijd blijken dat wel de spelers te zijn die in het coachen en het neerzetten van de organisatie, ontzettend belangrijk zijn.”

Inmiddels is PSV weer zo goed als op oorlogssterkte. “De excuses zijn nu op”, stelt Boeringa dan ook. “Donyell Malen komt terug, Steven Bergwijn en Mohamed Ihattaren zijn terug. Ze gaan nu tegen Heerenveen spelen en krijgen een Europese wedstrijd in Lissabon. Je moet nu maar laten zien dat ‘blok drie’ inderdaad een escalatie is van een totale aaneenschakeling van pech, vormverlies en offdays, of dat er écht iets structureels aan de hand is.”

“Als dat laatste het geval is, moet je ingrijpen, dan moet er iets gebeuren. Het mag niet zo zijn dat je in twee wedstrijdblokken een heel seizoen uit handen geeft”, zo klinkt het bij VI.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.