PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

‘Mark van Bommel maakte grove beginnersfout bij PSV’

Al vijf officiele wedstrijden op rij wist PSV een wedstrijd niet te winnen. Ongekende cijfers natuurlijk voor de club uit Eindhoven. Trouw-journalist Henk Hoijtink heeft dan ook zijn twijfels over oefenmeester Mark van Bommel.

“Vorig seizoen vroeg ik me al weleens af of Van Bommel de geboren trainer is waarvoor hij wordt gehouden. Vóór hem had Phillip Cocu, die met een magere ploeg kampioen werd, de zwakte weten te compenseren door spelers hun geringe krachten te laten bundelen en ze dicht bij elkaar te laten spelen. Van Bommel wilde andere, aanvallender accenten leggen. Een beginnersfout, met vooral een (nu nog) even mager middenveld: de trainer die zich wel even zal laten gelden, zal laten zien dat (hij) het anders kan”, schrijft Hoijtink.

“Dat is een fundamenteel verschil: de trainer die kijkt naar zijn spelers en stilzwijgend kneedt aan iets waarin zij zich het best kunnen voelen, en de trainer die zich door geldingsdrang laat leiden en daarmee in de kern zichzelf centraal stelt. Direct, eerlijk en duidelijk – het klinkt simpel, maar het is o zo moeilijk om dat in een groep voor iedereen te zijn, een groep die je moet domineren, maar die je óók moet dienen, die je vaak genoeg juist domineert door te dienen.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.