PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

‘Belachelijke actie van Mark van Bommel bij PSV’

Afgelopen weekend werd Jeroen Zoet bij PSV gedegradeerd tot derde doelman. Analist en voormalig topschutter Wim Kieft raakt niet uitgesproken van deze actie van Mark van Bommel. Hij trekt dan ook een vergelijking met het verleden.

In zijn column in De Telegraaf schrijft hij: “Het was Marco van Basten die als bondscoach de belachelijke beslissing nam om international Van Bommel in een volle Kuip vijf minuten na rust naar de kant te halen. De wereld was te klein, de woede bij Van Bommel terecht, evenals het verwijt aan Van Basten dat die als speler zo’n benadering ook niet zou pikken. Zoiets doe je niet als trainer. Je laat iemand in de rust achter in de kleedkamer en kleineert hem niet met een dergelijke wissel.”

Kieft gaat verder: “Nu flikt notabene Van Bommel het om Zoet tijdens de wedstrijd in Tilburg door de catacomben te laten dolen. Dit staat los van de beslissing om Zoet te passeren. Geef zo iemand een weekendje vrij om even tot rust te komen. Het is nogal een klap voor Zoet, een international, als je na zoveel jaar je plaats in het doel verliest. Om vervolgens vlak voor de wedstrijd te horen dat je niet nummer twee, maar nummer drie bent en niet op de bank mag zitten omdat de trainer bang is voor je reactie bij een tegendoelpunt.”

Daar heeft de oud-voetballer van onder meer het Italiaanse Pisa een duidelijke mening over: “Ronduit belachelijk! Alsof Zoet een kleuter is die niet weet dat er camera’s op hem staan gericht, niet weet dat hij in beeld verschijnt als er een doelpunt valt. Of Zoet als een gek gaat juichen of lachen als PSV een doelpunt incasseert. Misschien alleen inwendig, maar echt niet voor het oog van de wereld.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.