PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

‘Ajax dreigt PSV en Feyenoord totaal te overpoweren’

Het gaat goed bij Ajax. Sportief zijn de prestaties uitstekend en de financiele situatie is meer dan uitmuntend te noemen. De voorsprong op PSV en Feyenoord is wat dat betreft dan ook groot.

Voetbal International publiceert vandaag een groot artikel over de financiën van de traditionele top drie van de Eredivisie en het blijkt dat de regerend landskampioen over een eigen vermogen beschikt van 210 miljoen euro, waar de concurrenten het moeten doen met respectievelijk 38,2 miljoen euro (PSV) en 25,6 miljoen euro (Feyenoord).

Het blad meldt daar echter bij: “Tegelijk is de druk op Ajax groot, omdat de huishouding al is ingericht op de Champions League. Gezien de riante reserves zal Ajax inschatten dat de risico’s van deze strategie beperkt zijn. De actuele kampioensrace zal hoe dan ook zorgen voor flink wat spanning op de ereterrassen, want het behalen van de schaal vertegenwoordigt een grotere waarde dan ooit. De kampioen van dit seizoen krijgt vrijwel zeker directe toegang tot de groepsfase van de Champions League (tenzij de CL-winnaar van dit seizoen zich niet plaatst via de eigen competitie, maar die kans is nihil). Voor PSV en Feyenoord zou een nieuwe titel van Ajax een horror-scenario zijn, want de financiële knock-out komt dan wel heel dichtbij.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.