PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

‘PSV-middenvelder kan het niveau van Frenkie de Jong gaan halen’

Afgelopen zondag verloor PSV op eigen veld met 0-4 van AZ. Één speler werd door de Eindhovenaren broodnodig gemist. Namelijk de pas 17-jarige middenvelder Mohamed Ihatarren. Eerder was er nog zón talent in Eindhoven te beworden en dat was Ismael Aissati.

Trainer Guus Hiddink stelde hem veertien jaar geleden als jonkie op in de Champions League, tegen AC Milan (1-0 zege). “Doe dat maar eens hoor, een jongen van zeventien na drie wedstrijden in de Eredivisie erin brengen. Maar het was een topwedstrijd op het allerhoogste niveau en iedereen leerde mij kennen, dat vond ik erg moeilijk. Ik kon niet met de druk omgaan”, blikt Aissati terug met Voetbal International.

Even werd hij ‘de nieuwe Johan Cruijff’ genoemd. “Zoiets gaat natuurlijk veel te ver. Goed was niet goed genoeg en iedereen, inclusief ikzelf, had steeds de wedstrijd tegen Milan in gedachten.. Hiddink zei dan: ‘Ga maar lekker voetballen en doe alsof je op het pleintje bent.'”

“Ik had dat nodig, maar echte toppers niet. Kijk naar Frenkie de Jong en Matthijs de Ligt, het maakt ze niet uit wie de trainer is.” Van Ihattaren verwacht Aissati ook veel. “Ibrahim Afellay is een mooi voorbeeld voor hem en als hij zo doorgaat, kan hij absoluut het niveau van Frenkie de Jong bereiken. Hij is zelfverzekerd, er zit een goede kop op en hij is fysiek heel ver voor zijn leeftijd, daar heeft hij in geïnvesteerd.”

Na PSV speelde de inmiddels 31-jarige Aissati nog voor onder meer FC Twente, Ajax, Vitesse, Antalyaspor en sinds vorig jaar Denizlispor in Turkije.

 

 

 

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.