PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

‘Ajax, Feyenoord en PSV zetten toch in op grote verandering’

Er is momenteel een discussie gaande over de zogeheten BeNeliga. Hierin zouden de beste clubs uit Belgie en Nederland in moeten gaan uitkomen. Volgens Peter Vandenbempt hebben Ajax, PSV en Feyenoord een nieuw standpunt ingenomen.

“Ik ben het er wel zeker mee eens dat het de moeite is om het een keer grondig te bestuderen. Want het Europese voetbal staat voor grote veranderingen”, opent Vandenbempt op de website van Sporza. “De grote vijf competities sprinten onvermijdelijk weg, ze willen almaar meer geld genereren en verdienen. Dan moet je je als kleinere competitie toch organiseren, moet je nadenken hoe je toch competitief kan blijven.”

De Vlaming vervolgt: “De eeuwige vraag – en daarop is het antwoord niet altijd even duidelijk – is natuurlijk: zijn de Nederlanders nu echt geïnteresseerd? Want ik kom wel eens in Nederland en mijn Nederlandse collega’s zeggen: ‘Dat komt er nooit, onze clubs zijn daar niet mee bezig.’ En dat zeggen ze op basis van hun contacten met clubleiders van Ajax, Feyenoord en PSV. Ze zitten aan tafel uit een soort beleefdheid, omdat Nederlanders nu eenmaal opportunistisch zijn en om de opties toch maar open te houden, want je weet maar nooit.”

Vandendempt voegt toe: “Maar onze clubleiders – en die praten toch met die mensen – zeggen dat de kaarten nu toch een beetje anders liggen dan 10, 20 of 30 jaar geleden. Dat Nederland nu echt wel geïnteresseerd is. Ze hebben toch wel gemerkt dat Nederland, met uitzondering van Ajax natuurlijk, internationaal achterop hinkt en dat ze misschien ook wel baat hebben bij zo’n grotere markt.”

 

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.