PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

Spaanse kranten lyrisch over prestatie van Luuk de Jong

Luuk de Jong was gisteren de matchwinner voor Sevilla. In de 86ste minuut maakte hij het enige doelpunt van de wedstrijd tegen Levante.

De krant AS schrijft vandaag: “Het eerste doelpunt van De Jong houdt de punten in Sevilla. Na een misser kwam eindelijk de verlossing voor de Nederlander. Het kwam, hoe kan het ook anders, met een kopbal, na een goede voorzet van Jesús Navas.” Marca geeft de international van het Nederlands elftal twee van de drie sterren: “Wat in Barcelona gebeurde, was niet normaal. Het lot wilde dat zijn eerste doelpunt voor Sevilla in het Sánchez-Pizjuán zou zijn. Dit was de poëtische gerechtigheid in het voetbal.”

Diario de Sevilla kopt ‘De Jong: van schurk tot held’ en schrijft: “De lijntjes zijn dun in het voetbal. De Jong leek te bezwijken onder de druk, maar juist op dat moment kopte hij raak. De Nederlandse aanvaller werd de held van Sevilla. Hij deed waarvoor hij aangetrokken is.” El Mundo Deportivo meldt: “Luuk de Jong heeft de last verwijderd die op zijn schouders rustte. Er was veel kritiek op zijn functioneren na de wedstrijd tegen Barcelona, maar nu bezorgde hij Sevilla een goed resultaat.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.