PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

‘Ajax moet dit seizoen vooral hopen op successen voor PSV’

Door de nederlaag van PSV afgelopen zaterdag tegen Utrecht staat Ajax drie punten los van de Eindhovenaren in de competitie. Een riantvoordeel volgens clubwatcher Freek Jansen van VI.

In de voetbalpodcast van het Algemeen Dagblad vertelt de Ajax-watcher: “Die punten is natuurlijk een flink verschil en Ajax scoort makkelijker dan PSV, dus het doelsaldo is een extra punt. Voor PSV gaat het een flinke achtervolging worden.” Volgens Daniel Dwarswaard gaat dat geen ‘structureel probleem’ opleveren qua mentaliteit.

Maarten Wijffels ziet wél een potentieel obstakel. “Het enige probleem is wellicht dat ze in de Eredivisie op dat lagere niveau steeds winnen, maar dan wel binnen twee dagen de schakeling moet maken naar bijvoorbeeld de kwartfinales Champions League.”

“Vorig jaar moesten ze opboksen tegen een achterstand in de Eredivisie en reageren op een 6-2 nederlaag bij Feyenoord. Dat hoeft dit seizoen misschien wel nooit. Dan kan het wel wat inzinken”, aldus Wijffels. Jansen: “Je moet hopen dat PSV wel blijft aanhaken. Als het vijf puntjes worden, dan krijg je dat die voetballertjes uit Amsterdam echt hooghartig gaan voetballen.”

 

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.