PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

Adam Maher kritisch op PSV’ers: ‘Als zij de bal hebben, zijn ze niet dreigend’

FC Utrecht won afgelopen zaterdag met 3-0 van PSV. De Utrechters hadden het tactisch goed voor elkaar.

Oud-PSV’er Adam Maher vertelt in gesprek met de Volkskrant: “We wisten dat de kracht van PSV bij hun vier aanvallers ligt. “Door ze geen ruimte te geven, hebben we de angel uit hun spel gehaald. Met Luuk de Jong in de spits konden ze nog een lange bal spelen als ze het moeilijk hadden. Dan hield hij de ballen vast en konden ze van daaruit gaan voetballen. Dat type heeft PSV nu niet. Ze moeten het doen met bewegelijke spelers.”

FC Utrecht wist de weg naar die bewegelijke spelers knap af te sluiten: “Als de centrale verdedigers de bal hebben, zijn ze niet dreigend. Het is niet erg dat we ons in eigen stadion wat verder lieten inzakken. Je ziet dat de supporters ook achter je gaan staan als je in de duels komt en er af en toe gevaarlijk uitkomt.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.