PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

‘Mark van Bommel moet pijnlijke beslissing nemen bij PSV’

Volgens analist Kenneth Perez moet Mark van Bommel gaan ingrijpen bij PSV. Hij vindt namelijk Pablo Rosario ongeschikt als aanvoerder van de Eindhovenaren. Hij draagt de band vanwege afwezigheid van Ibrahim Afellay.

“Het verbaasde me ontzettend dat Rosario al zo ver was in zijn spel en voorkomen”, reageert de FOX Sports-analist in Dit was het Weekend. “De captain moet ieder weekend voor de camera’s komen. Daardoor verkoop je ieder weekend je club en wordt er van je verwacht dat je een redelijke analyse kunt geven.”

Na de 3-0 nederlaag in Utrecht bleek Rosario daartoe niet in staat. “Het blijkt dat hij niet zover is. Dat zegt niets over hem, want hij is gebombardeerd tot aanvoerder. Aanvoerder is niet het belangrijkste, maar als het moeilijk gaat kijk je als ploeg wel naar hem.”

Perez weet dat het een lastig thema is. “Dan kom je misschien bij Viergever uit, maar word je daar blij van? Dumfries vind ik wel iemand die gegroeid is in zijn rol. Hij is ook een vaste international geworden. Hoe hij het elftal op sleeptouw neemt… Hij staat ergens voor bij dit elftal. Dat heb ik minder met Rosario. Het is niet superbelangrijk, maar een aanvoerder is wel iemand die iedere keer je club vertegenwoordigt.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.