PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

Luuk de Jong voor even de held van Sevilla

Het Sevilla van Luuk de Jong wist gisteren met 1-0 te winnen van Levante. De enige goal van de wedstrijd werd gescoord door Luuk de Jong. Trainer Julen Lopetegui is blij dat De Jong nu eindelijk van de hatelijke nul af is, zo laat hij weten in gesprek met AS.

“We hebben een goede wedstrijd gespeeld en een complex duel weten te winnen. We zijn enorm blij dat Luuk weet te scoren, dit geluk is een resultaat van hard werken. Hij was niet gelukkig voor het doel, maar hopelijk is dit de eerste van vele doelpunten. Ik zou bovendien de houding van de fans willen uitlichten. Nadat onze spitsen in eerste instantie faalden, lieten ze hen niet in de steek en steunden ze hen in de zoektocht naar de winnende treffer”, aldus Lopetegui, die De Jong bij Sevilla in het veld bracht als invaller.

Ook de Spaanse kranten klinken opgelucht door de eerste treffer van De Jong voor Sevilla. “Het eerste doelpunt van De Jong houdt de punten in Sevilla”, zo kopt AS . “Na een misser kwam eindelijk de verlossing voor de Nederlander. Het kwam, hoe kan het ook anders, met een kopbal, na een goede voorzet van Jesús Navas”, schrijft de krant. Marca beoordeelt De Jong met twee van de drie sterren. “Wat in Barcelona gebeurde, was niet normaal. Het lot wilde dat zijn eerste doelpunt voor Sevilla in het Sánchez-Pizjuán zou zijn. Dit was de poëtische gerechtigheid in het voetbal.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.