PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

Koeman kraakt Noord-Ieren af: “Schandalig voetbal wat ze spelen, verschrikkelijk”

Nederland wist gisteren op de valreep met 3-1 te winnen van Noord-Ierland. Het had een dure avond kunnen worden maar uiteindelijk trok Luuk de Jong de wedstrijd toch over de streep. De bondscoach kreeg de schuld toegewezen voor het povere veldspel, maar naar eigen zeggen had deze keuze daar niets mee te maken.

“Ik geloof niet dat we in de eerste helft met een ander middenveld beter hadden gespeeld of meer kansen hadden gecreëerd”, vertelt Koeman voor de camera van de NOS. Hij zag dat Noord-Ierland een mannetje op Frenkie de Jong had gezet. “Daardoor hadden we wel op rechts een man over.”

De Roon kwam veelvuldig aan de bal, maar lekker liep dat niet. “We hadden bijvoorbeeld op rechts sneller via De Roon naar Dumfries gekund.” Met wissels dacht Koeman het verschil te maken, al scoorde Noord-Ierland eerst. “De Ligt werkte slecht weg en Daley greep maar half in. Die bal had nooit voor mogen komen. Dat De Ligt het kopduel verliest: dat kan een keer gebeuren.”

Koeman vervolgt: “Toen het 0-1 werd moet je alles of niet spelen. Uiteindelijk hebben we de rust bewaard. Als je in een moeilijke wedstrijd dan toch je stempel kan drukken… Grote klasse van Memphis.” Tot slot deelde hij nog een sneer uit: “Het is eigenlijk schandalig voetbal wat ze spelen, verschrikkelijk om naar te kijken.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.