PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

‘Hij is de reden dat PSV mee blijft doen met Ajax’

PSV staat samen met Ajax bovenaan in de Eredivisie. Dit is voor een groot dele aan het conto bij te schrijven van Donyell Malen. De spits is op dreef en is dit seizoen definitief doorgebroken in het profvoetbal.

“Het is geen Patrick Kluivert of Ruud van Nistelrooy die wat langer is. Maar als je hem op zijn kwaliteiten blijft benutten, en dat mag bij PSV, dan kan het echt een geweldige speler worden. En dat is hij eigenlijk al”, stelt Voetbal International-journalist Reon Boeringa.

Collega Martijn Krabbendam vult aan: “Hij is ook goed in de combinatie en hij kan ook achter de spits spelen. Hij is vanuit alle standen gevaarlijk en ik denk dat een Malen in vorm, het verschil kan maken in hoelang PSV Ajax kan bijbenen in de titelrace. Een fitte Malen zorgt ervoor dat ze altijd wel een doelpunt maken. Dan blijf je wel lekker in de race.”

Krabbendam denkt dat Malen een recordtransfer voor PSV kan gaan worden. “Als Malen zo doorgaat en hij ontwikkelt zich ook verder in Oranje, dan heeft PSV komende zomer weer een speler waar ze een hele flinke vergoeding voor kunnen vragen. Ik vind het goed gescout van PSV. Ik denk dat PSV trots mag zijn over de manier waarop ze deze speler naar Eindhoven hebben gehaald.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.