PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

Ongekende cijfers voor topschutter Donyell Malen bij PSV

Donyell Malen is dit seizoen definitief doorgebroken bij PSV. Hij scoort aan de lopende band en kan dan ook zeer goede statistieken overleggen. De spits scoorde in negen wedstrijden al tien keer.

Wanneer een speler veel scoort aan het begin van de competitie wordt de Coen Dillen-index erbij gepakt. In het seizoen 1956/57 maakte de PSV’er het recordaantal van 43 doelpunten. Dat is waarschijnlijk wat te hoog gegrepen voor Malen. Realistischer lijkt de grens van dertig treffers. De laatste keer dat dat aantal werd gehaald was door Wilfried Bony. In het seizoen 2012/13 eindigde hij als topscorer met 31 goals. Deze eeuw passeerden ook Bas Dost (32, SC Heerenveen), Klaas-Jan Huntelaar (2x 33, Ajax), Afonso Alves (34, SC Heerenveen) en Mateja Kezman (31, PSV) de grens van dertig doelpunten. Laatstgenoemde was een van de twee spelers die sinds de eeuwwisseling minstens 35 keer scoorde. Naast Kezman in het seizoen 2002/03 maakte ook Luis Suárez 35 doelpunten, in 2009/10.

In alle competities staat de 20-jarige Malen al op zestien doelpunten, minstens twee keer zoveel als iedere andere speler van een Eredivisie-club dit seizoen. Dusan Tadic, die vorig seizoen samen met Luuk de Jong topscorer van de Eredivisie werd, volgt met acht goals.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.