PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

‘Ajax en PSV bezorgen de Eredivisie een groot probleem’

Ajax en PSV zijn de twee ploegen die er flink bovenuit steken in de Nederlandse Eredivisie. Regelmatig boeken ze flinke overwinningen en de verwachting is dat dit de komende jaren alleen maar zal gaan groeien. Dit weet Voetbal International te melden.

Met name financieel is dat goed te merken. “Er staat een ijzeren geldgordijn tussen Ajax, PSV en de rest. De overige clubs in de Eredivisie hebben een probleem nu de UEFA de nationale competitie ontwricht en vooral Ajax zo snel zoveel dominanter wordt. Hoe blijft de Eredivisie op termijn nog attractief, spannend en commercieel interessant?”

VI vervolgt: “Niet voor niets gaf Toon Gerbrands in interviews in VI en De Telegraaf al voorzetten voor een nieuwe competitieopzet. Ook voor PSV zelf is het maar de vraag in hoeverre het de race met Ajax kan volhouden. Bij PSV kregen de beloningen dankzij het bereiken van de Champions League eveneens een flinke (eenmalige) boost, maar de 45 miljoen euro aan salarissen is nog niet de helft van wat in Amsterdam werd uitgegeven.”

 

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.