PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

PSV-speler geeft Valencia tips over wedstrijd tegen Ajax

Midweeks speelt Ajax in de Champions League een uitwedstrijd tegen Valencia. Dit is de oorspronkelijke werkgever van PSV-speler Toni Lato. En hij heeft wel een paar tips voor zijn werkgever.

Hij claimt op de website van de club uit de sinaasappelstad dat de wedstrijd tussen Ajax en PSV de nieuwe Klassieker is in Nederland: “De twee clubs zijn voortdurend met elkaar in gevecht. Amsterdam kijkt altijd met een schuin oog naar Eindhoven, en andersom.”

Vervolgens analyseert hij de Amsterdammers: “Ajax is een lastige tegenstander die het allerbeste spel zal vergen van Valencia. Vorig jaar hebben ze al laten zien waartoe ze in staat zijn. Maar in het Mestalla ontstaat op belangrijke avonden een sfeer die de ploeg vooruit kan stuwen. Elke club, hoe groot dan ook, krijgt het moeilijk in Mestalla als de supporters zich laten gelden.”

Lato gelooft echter dat zijn broodheer best kan winnen: “Ajax heeft goede spelers als Dusan Tadic en Hakim Ziyech, maar is een ploeg die het lastig heeft zonder de bal. Ze laten soms heel weinig spelers over achterin, wat schadelijk kan zijn tegen Valencia.” Desalniettemin is hij in korte tijd al onder de indruk geraakt van de regerend landskampioen van de Eredivisie: “Ze voetballen niet alleen goed, maar ze hebben ook fysieke kwaliteiten. De Eredivisie is weliswaar minder sterk dan LaLiga, maar het is een fysieke competitie.”

 

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.