PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

’Gesjoemel rond uitverkiezing Lionel Messi’

Opvallend nieuws vandaag. Afgelopen maandag werd Lionel Messi gekroond tot de beste voetballer van het afgelopen seizoen. Nu meldt het Italiaanse Tuttosport dat er gesjoemeld zou zijn met de uitverkiezing.

Om te bepalen wie de award verdiende mocht uit ieder land één journalist, de bondscoach en de aanvoerder van de nationale ploeg stemmen op drie spelers. In die stemming ontving Messi de meeste punten, voor Virgil van Dijk en Cristiano Ronaldo. De Argentijnse dribbelaar ging er met de prijs vandoor, maar volgens Tuttosport is de verkiezing geen zuivere koffie.

Het verhaal van de Egyptische voetbalbond is al een aantal dagen bekend. Op de lijst van de FIFA staan alleen de stemmen van journalist Hany Daniel, die van bondscoach Shawky Gharib en aanvoerder Ahmed El Mohamady ontbreken helemaal. Zij zeggen uiteraard voor hun landgenoot Mohamed Salah te hebben gekozen, maar die stemmen zijn dus niet meegeteld. De Egyptische bond heeft inmiddels een e-mail gestuurd naar de FIFA om om opheldering te vragen over de verdwenen stemmen.

Volgens officiële documenten van de FIFA kreeg Messi bijvoorbeeld het maximaal aantal punten van Nicaragua-aanvoerder Juan Ramón Berrera. Op Twitter schrijft laatstgenoemde echter: “Ik heb helemaal geen stemmen uitgebracht, alle informatie die iets anders beweert, is nep.” Zijn werkgever Real Estelí FC kwam even later met een statement, waarin die claim wordt bevestigd én wordt opgeroepen om Berrera met rust te laten.

Opvallend is ook de situatie rondom Zdravko Logarusic, de Kroatische bondscoach van Soedan. Hij stelt namelijk dat hij op Salah, Sadio Mané en Kylian Mbappé heeft gestemd, maar op de documenten van de FIFA zijn de namen van Salah en Mbappé veranderd in die van Messi en Van Dijk, die plotseling op één en twee staan. Op Twitter circuleert zelfs het formulier dat Logarusic zou hebben ingestuurd, waaruit inderdaad blijkt dat hij niet op de Argentijn en de Oranje-captain heeft gestemd.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.