PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

Ronald Koeman komt in actie en gaat in gesprek met Dest en Ihattaren

Ronald Koeman de bondscoach van het Nederlands Elftal gaat in gesprek met Serginho Dest en Mohamed Ihattaren. Hij wil de twee spelers van Ajax en PSV graag voor Oranje laten voetballen. Hij zou deze week al om de tafel gaan met Dest voor een gesprek. In een later stadium wil hij praten met Ihattaran die zijn keuze graag wil uitsellen vanwege de ziekte van zijn vader.

De Telegraaf schrijft: “Het contact tussen Zeist en Ihattaren en zijn entourage zoals familie en manager is gelegd, maar vooralsnog blijft het daar voorlopig even bij. De KNVB en bondscoach Koeman respecteren de wens van Ihattaren om hem voorlopig even met rust te laten met betrekking tot dit heikele vraagstuk voor de middenvelder. De komende interlandperiode half oktober wil hij benutten door veel tijd met zijn zieke vader door te brengen.”

Men vervolgt: “Vandaar is Ihattaren gisteren niet op de lijst gezet van voorlopige internationals door Koeman voor de twee EK-kwalificatie-interlands tegen Noord-Ierland en Wit-Rusland op 10 en 13 oktober. Ook Marokko laat Ihattaren met rust voor de komende interlandperiode. Bij de KNVB en PSV vermoeden ze dat Ihattaren voor januari 2020 laat weten of hij kiest voor Nederland of Marokko.”

Door naar Dest: “Deze week staat ook een gesprek tussen Koeman en Ajacied Sergiño Dest op de rol. Vanaf 2016 komt de verdediger al in actie voor de diverse vertegenwoordigende jeugdteams van Amerika en vorige maand heeft hij zijn debuut gemaakt als A-international. Tenzij Dest zelf een beslissing tussen Nederland en Amerika uitstelt, zal hij deze week een beslissing moeten nemen. De Amerikaanse bondscoach Gregg Berhalter is van plan Dest op te nemen in zijn voorlopige selectie en hem op te roepen voor de interland volgende maand van Amerika tegen Cuba.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.