PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

‘De beste aanvallers spelen niet in de Eredivisie bij Ajax’

Journalist Sjoerd Mossou vind het een opvallende constatering dat er in het eerste elftal weinig zelfopgeleide spelers spelen. In de Champions League-wedstrijd tegen Lille stonden er bijvoorbeeld maar vier in.

De columnist schrijft in het Algemeen Dagblad: “Die New Wave van toptalent bij Oranje? Hartstikke leuk om Frenkie de Jong te claimen als een typische Ajax-jongen, maar hij werd volledig opgeleid bij Willem II, net als Virgil van Dijk. Memphis? Groot geworden bij PSV. Georginio Wijnaldum? Spartaan annex Feyenoorder. Van de vijf absolute blikvangers van Oranje, is centrumverdediger Matthijs de Ligt de enige die door Ajax werd opgeleid.”

Hij gaat verder: “De meest opwindende jonge aanvallers in de huidige eredivisie lopen ook al niet in Amsterdam (al speelden Donyell Malen en Steven Bergwijn lang in de Ajax-jeugd, uiteraard). Maar Mohammed Ihattaren en Cody Gakpo? Volbloed PSV’ers. Calvin Stengs en Myron Boadu? Pareltjes van AZ uit de Zaanstreek, slechts een handvol kilometers boven Amsterdam.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.