PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

Ajax, AZ en PSV zorgen voor enorme opsteker voor de Eredivisie

Door de prestaties van Ajax, PSV en AZ in Europa kunnen we weer wat punten bijschrijven bij de zo belangrijke coëfficiëntenlijst van de UEFA.

Het medium Nu.nl schrijft op vrijdagmorgen: “De vier resultaten leveren Nederland één punt op voor de coëfficiëntenlijst. De zeges van Ajax en PSV zijn twee punten waard, terwijl de remise van AZ goed is voor één punt. Het totaal van vijf punten moet vervolgens nog gedeeld worden door het aantal Europese deelnemers waarmee ons land dit seizoen begon (vijf).”

Men vervolgt: “Nederland staat op de coëfficiëntenlijst, die berekend wordt op basis van de Europese resultaten van de laatste vijf seizoenen, nu op een totaal van 31,350 punten, genoeg om van de elfde naar de negende plek te klimmen. Dat gaat ten koste van Oekraïne (tiende met 31,100 punten) en Turkije (30,600 punten).”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.