PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

‘Maar één PSV-speler zou in de basis staan bij Ajax’

PSV zette dit weekend op eenvoudige wijze Vitesse weg. In Eindhoven werd het maar liefst 5-0 en Donyell Malen maakte alle doelpunten. Rapporteur Jan Peters van De Telegraaf is wel onder de indruk geraakt van de jonge spits.

Hij schrijft namelijk: “Ik geef normaliter niet snel een hoger cijfer dan een 7,5, maar Donyell verdiende een hele ruime voldoende (een 8,5, red.). Waarom ik geen 9 of hoger heb gegeven? In mijn optiek zijn er altijd puntjes die beter kunnen. Zo vind ik hem aan de bal soms nog wat onrustig en ik denk dat Malen nog kan groeien in het meevoetballen, zoals Dusan Tadic bij Ajax. Maar hè, als iemand vijf keer scoort, wie ben ik dan om met verbeterpuntjes te komen. Malen is snel, beweeglijk en weet waar de ruimtes liggen. Ik denk dat hem een grote toekomst wacht.”

Aankomende zondag is het tijd voor de topper tussen PSV en Ajax: “Om eerlijk te zijn denk ik dat Ajax puur op kwaliteit de veel betere ploeg is. In de voorgaande speelronden heeft PSV nog weinig indruk op mij gemaakt. Daarmee wil ik overigens niet zeggen dat de ploeg van Erik ten Hag met ruime cijfers gaat winnen.”

Peters vervolgt: “Ajax werkt immers als een rode lap op een stier in Eindhoven en PSV is een vechtmachine. Dat die ploeg groeiende is hebben ze tegen Vitesse bewezen. Maar als je de selecties van Ajax en PSV naast elkaar legt, kan ik weinig PSV-spelers noemen die in Amsterdam in de basis zouden staan. Wellicht Malen, maar hij is denk ik de enige.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.