PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

‘Ajax, Feyenoord en PSV moeten over de brug komen en handreiking doen’

FOX Sports-commentator Mark van Rijswijk vindt dat Ajax, PSV en Feyenoord ervoor moeten zorgen dat het kunstgras verdwijnt uit de Nederlandse Eredivisie. Volgens hem moet de traditionele top drie over de brug komen met de financien om dit te bewerkstelligen.

Op dit moment staan de Europees spelende clubs een deel van de Europese inkomsten af aan Eredivisie-clubs die op natuurgras spelen. Een fors aantal clubs mag daardoor 350.000 euro bijschrijven. “Dat vind ik heel goed, maar ik vind dat Eerste Divisie-clubs de helft moeten krijgen”, aldus Van Rijswijk in Voetbalpraat.

“Ik snap dat het dat het weer een investering is die de topclubs moeten doen, maar daarom stimuleer je dat enorm. Want als je in de eerste divisie 175.000 euro krijgt als grasclub, dan ben je een heel eind. Gewoon een flinke geldpot maken”, aldus Van Rijswijk.

 

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.