PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

DEFINITIEF: PSV contracteert Ritsu Doan

PSV heeft Ritsu Doan gecontracteerd. Hij komt over van FC Groningen en tekent in Eindhoven een meerjarig contract.Hoeveel geld er met de transfer is gemoeid is niet bekend maar het zou gaan om een bedrag rond de 8 á 9 miljoen euro.

Aanvankelijk zullen de Eindhovenaren wel 7,5 miljoen euro overmaken op de rekening van de Groningers, maar daar komt later naar verluidt nog 2,5 miljoen euro bij. Ook zijn de beide partijen een doorverkooppercentage overeengekomen. Technisch directeur Mark-Jan Fledderus zette aanvankelijk in op een transferprijs van 14 miljoen euro, maar is blij met de nieuwe constructie: “Het is een zeer intensieve periode geweest. Absoluut topsport. Je bent er de hele dag mee bezig. Continu ben je in je hoofd aan het schakelen. Je moet zeker streetwise zijn om in dit soort processen overeind te blijven.”

Het AD schrijft over de deal: “Doan wilde per se naar Eindhoven en Ploegsma en de speler waren het absoluut niet eens met de vraagprijs die voetbalbaas Fledderus op tafel legde. Hij eiste 14 miljoen euro en een doorverkooppercentage en dat leidde in alle kampen tot hevige ergernis. PSV dreigde om door te schakelen en had met onder anderen Alireza Jahanbakhsh (Brighton Hove & Albion) en Nicolás Gonzáles (VfB Stuttgart) concrete alternatieven achter de hand. De Eindhovenaren waren in de markt om de Iraniër en Argentijn te huren, maar kregen een ‘nee’ van hun werkgevers. Ook verkoop behoorde niet tot de mogelijkheden, waarna PSV alsnog op Doan inzette en de Aziaat uiteindelijk heeft kunnen strikken.”

 

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.