PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

‘Mark van Bommel lijkt nieuwe PSV-spits al te hebben bepaald’

Het ziet ernaar uit dat Donyell Malen bij PSV de strijd om de spitspositie gaat winnen. Hij moet dus Luuk de Jong gaan opvolgen die naar Sevilla vertrok.

Het ED schrijft: “PSV zal tot het sluiten van de transfermarkt ogen en oren openhouden om nog een ander type spits dan Malen (die ook op de flank kan spelen) en Sam Lammers (die ook op de nummer 10-positie uit de voeten kan) aan de selectie toe te voegen. Maar het soort spits als De Jong, aanspeelpunt en doelpuntenmaker, die zich tevens al een beetje bewezen heeft op niveau, vind je in de huidige markt niet zo snel voor vijftien miljoen euro of minder. En de oorlogskas is nog niet gevuld door een verkoop van Hirving Lozano en/of Steven Bergwijn.”

Daar komt nog eens bij dat de prioriteit momenteel achterin ligt. Het ED voegt toe: “Het geeft Malen de tijd om zich opnieuw te laten zien op de positie waar hij in de jeugd van Ajax zo goed was, dat Arsenal hem graag op jonge leeftijd overnam. Het is ook de positie waarop hij zich eind vorig seizoen presenteerde als een complete spits. Hij koppelt snelheid aan diepgang, heeft veel technische bagage, is balvast en kan scoren (drie goals in zijn laatste vier duels als basisspeler in de competitie).”

 

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.