PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

“PSV en Ajax kunnen het zich niet veroorloven om Nederland te verlaten”

De laatste tijd wordt er steeds vake geopperd voor een zogeheten Super League. Een lucratieve competitie waar de beste clubs van de wereld aan moeten deelnemen. In theorie zouden clubs als Ajax, PSV ook kunnen worden gevraagd om mee te doen.

Hans Nijland, scheidend directeur van FC Groningen, denkt niet dat de Eredivisie-topclubs zo’n rigoureus besluit nemen. “Over tien jaar kijk ik nog naar FC Groningen-Ajax. PSV en Ajax kunnen het zich niet permitteren om Nederland te verlaten, hun wortels liggen in de Eredivisie. Maar een Super League boven de Champions League sluit ik zeker niet uit”, vertelt hij aan De Volkskrant.

Directeur Alex Tielbeke van de Eredivisie CV blijft ook geloven in de nationale competitie: “Onze slogan is: de sterren van morgen spelen nu al in de Eredivisie. Er wordt vanwege de aanvallende speelstijl meer gescoord in Nederland dan in omringende landen. Made in the eredivisie is het andere motto, spelers als Romario en Suárez zijn opgeleid in Nederland. Ödegaard en Lozano ontwikkelen zich ook hier.”

 

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.