PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

‘Mark van Bommel nu al bezig met het vinden van excuses’

PSV staat na 32 speelrondes op een gedeelde eerste plaats in de Eredivisie qua punten maar het doelsaldo is veel minder dan concurrent Ajax. Ze zijn nog in de race maar het wordt een moeilijk verhaal. Ook het gedrag van Mark van Bommel levert discussies op.

Ivar Hoekstra van De Limburger stoort zich mateloos aan diens houding. “Waar ik begin dit seizoen Marks persconferenties vaak best grappig en scherp vond, beginnen zij mij nu te irriteren”, schrijft hij in een column. Vooral de uitlatingen over de verplaatste speelronde zorgen voor irritatie, zeker omdat Luuk de Jong wél begrip toonde. “Sportief van Luuk en de spijker op de kop. Want het gaat om slechts drie dagen. Vanwege Koningsdag en de bekerfinale ligt de competitie sowieso veertien dagen stil.”

“Dat Van Bommel het toch nodig vond erover te mekkeren, is kleingeestig en goedkoop. Door de punten die Ajax in Europa voor ons land sprokkelt, mag de kampioen van het seizoen 2019/2020 bijna zeker weer rechtstreeks de groepsfase van de Champions League in”, vervolgt Hoekstra. “Dat zou zomaar PSV kunnen zijn, maar daar hoor ik Mark niet over, want dat past niet in het beeld dat hij tussen de regels door wil schetsen: Zeist doet er alles aan om Ajax ter wille te zijn in de strijd om de landstitel en dat is niet eerlijk, o nee!”

De journalist besluit: “Van Bommel doet zichzelf en PSV met dit gedrag tekort. Hij begon dit seizoen als coach ijzersterk en onverstoorbaar en liet met zijn team Ajax maandenlang zweten. Sterker nog, Amsterdam zweet nog steeds, want 12 mei wacht in eigen huis nog potentiële bananenschil FC Utrecht. PSV kan dus nog steeds kampioen worden, maar Van Bommel lijkt nu al bezig met het verzamelen van excuses, zodat hij straks kan uitleggen waarom dat niet is gelukt.”

 

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.