PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

‘PSV schrijft nog niet af en hoopt op David Neres scenario’

Het huwelijk tussen PSV en Erick Gutierrez is nog geen succes. De Mexicaanse international speelt al enkele tijd voor de Eindhovenaren en komt maar weinig aan spelen toe. Toch schrijft de club hem nog niet af. Journalist Valentijn Driessen van de Telegraaf trekt een vergelijking met Adam Maher, voor wie de Eindhovenaren ook behoorlijk veel geld op tafel legden.

“Niet kwaliteit of druk, maar de trainers Mark van Bommel en Phillip Cocu zijn verantwoordelijk voor het dreigende fiasco met Gutiérrez en het mislukken van Maher. Het duo debuteerde als trainer-coach bij PSV toen deze miljoenenaankopen werden gepresenteerd. Toenmalig technisch directeur Marcel Brands strikte de Nederlander en legde later de basis om de Mexicaan naar Eindhoven te lokken. Alleen zagen de aangestelde trainers Van Bommel en Cocu geen rol voor Gutiérrez en Maher.”

De journalist gaat verder: “Met als financieel resultaat een min van 16 miljoen euro. Los van de eventuele verkoopsom van Guti. Deze situatie met passanten als Van Bommel en Cocu valt alleen te voorkomen als de hoofdtrainer zich committeert aan een opgelegde technisch-tactische visie, die bij PSV dus ontbreekt. Bij het aandragen van Guti was de scouting blijkbaar onvoldoende op de hoogte van Van Bommels specifieke wensen.”

Driessen ziet een schone taak voor technisch manager John de Jong bij de zoektocht naar een opvolger voor Van Bommel. De wensen van deze trainer zullen beter in kaart gebracht moeten worden: “Hij voorkomt miljoenenverlies en verdient in een klap zijn salaris en dat van de nieuwe trainer terug. Van Bommel en PSV zeggen Guti (nog) niet te hebben afgeschreven en hopen op het David Neres-scenario. Een half jaar verketterd en afgedankt bij Ajax en nu gewild in heel Europa.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.