PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

‘PSV-middenvelder is niet blij met situatie en wordt steeds wanhopiger’

Bij zijn komst werd er veel van hem verwacht maar Erick Gutierrez komt er bij PSV niet vaak aan te pas. Ook in zijn vaderland Mexico hadden ze verwacht dat hij veel vaker aan spelen zou toekomen.

Een terugkeer naar de Liga MX is zelfs al ter sprake gekomen, al weet Marco Garcés, sportief directeur van CF Pachuca, dat Guti dit nog niet wil overwegen. Bij MARCA Claro vertelt de beleidsbepaler over de middenvelder: “Hij heeft weinig gespeeld en wordt steeds wanhopiger. Guti heeft veel kwaliteiten, maar je wordt niet op slag verliefd op hem. Lozano begon gelijk met scoren bij PSV en dat maakte zijn leven een stuk makkelijker. Gutiérrez heeft gewoonweg meer tijd nodig.”

Garcés gaat verder: “Hij is vol goede hoop naar Eindhoven verhuisd, maar Jorrit Hendrix en Pablo Rosario blijken toch wat beter dan gedacht, daarom zit hij telkens op de bank.” Moet Gutiérrez inbinden en het vliegtuig terug naar Mexico pakken? “Dat overweegt hij niet eens, hij wil per se slagen in Europa. Vergis je niet, Gutiérrez heeft het nooit makkelijk gehad. Bij de Onder-17 moest hij vechten voor zijn plek en bij de Onder-20 was dat weer het geval, hij komt er wel bovenop.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.