PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

‘Mark van Bommel heeft gisteren een grote fout gemaakt in de kraker tegen Ajax’

Ajax won gisteren de kampioenskraker tegen PSV. Door deze overwinning met 3-1 zijn de Amsterdammers weer terug in de titelrace. Het middenvelder van de Eindhovenaren bestond uit Hendrix, Rosario en Sadilek. Dit was opvallend te noemen omdat vele hadden verwacht dat of Gaston Pereiro of Ihattaren zouden spelen.

Hugo Borst schrijft in zijn column in het Algemeen Dagblad: “Ik zeg het niet graag, want ik volg hem met oprechte, warme interesse, maar de allerslechtste in de Arena was Mark van Bommel. Drie verdedigende middenvelders opstellen, ik was niet de enige die verbijsterd was.”

Hij gaat verder: “Een plan tegen Ajax, daar had de PSV-trainer twee weken over kunnen nadenken. Het werden drie controleurs. Heel even dacht ik nog dat hij iets briljants verzonnen had dat wij, leken, stervelingen, niet zien en snappen – maar helaas, PSV moest het doen met Hendrix, Rosario en Sadílek. Een middenveld zo plat als een dubbeltje. Jongens zonder pass, laat staan een steekpass. Tegenhouders. Jongens met slechts 6 beslissende acties in 26 competitiewedstrijden.”

“Op de bank zaten de creatieve middenvelders”, sluit Borst af. “Heerlijke verbindingsspelers. Voorbereiders. Jongens die een goal kunnen maken. Maar Pereiro (dit seizoen al 15 beslissende acties), Guti (7) en Ihattaren (0, maar hij is net begonnen) werden genegeerd. Ze kwamen er ook niet in.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.