PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

‘Ajax-selectie is megafortuin waard, PSV en Feyenoord volgen’

Ajax heeft de meest waardevolle selectie van Nederland. Technisch directeur Marc Overmars heeft het de laatste jaren goed gedaan met gerichte aankopen en er zijn ook een aantal pareltjes doorgekomen uit de jeugd.

Het AD sommeerde dat de basiself van Ajax bij elkaar ongeveer 250 miljoen euro moet kosten. Daar confronteerde de interviewer van FOX Sports Overmars mee, die met glunderende ogen antwoordde dat hij dat bedrag aan de voorzichtige kant vond. De krant nam alleen de basiself van Ajax op in de totale schatting van 250 miljoen. Kijken we naar de totale selectie van de Amsterdammers, dan wordt die geraamd op 301,45 miljoen euro.

VANDAAG GRATIS VOETBALWEDDEN? KRIJG MAAR LIEFST 50EURO BIJ MR GREEN!!

SCHRIJF JE HIER VRIJBLIJVEND IN!!

Ajax is daarmee de enige Eredivisie-club die de grens van driehonderd en zelfs tweehonderd miljoen passeert. De 301,45 miljoen euro is dan ook veel hoger dan de waarde van PSV, dat op flinke afstand volgt van Ajax. De selectie van Mark van Bommel heeft een gezamenlijke waarde van 169,20 miljoen euro. Daarmee houdt het Feyenoord ruim achter zich, dat net als Ajax en PSV een selectiewaarde heeft van meer dan honderd miljoen euro: 102,15 miljoen euro.

De drie duurste selecties van de Eredivisie:

Ajax – €301,45 miljoen
PSV – €169,20 miljoen
Feyenoord – €102,15 miljoen

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.