PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

Gigantisch verschil: ‘PSV in slotfase veel effectiever dan Ajax’

Het ziet ernaar uit dat PSV kampioen van Nederland gaat worden. De Eindhovenaren wisten gisteren voor de zoveelste keer de overwinning op het laatste moment binnen te slepen waar Ajax verloor van AZ. PSV blijkt ontzettend effectief te zijn in de slotfases van wedstrijden.

Het is geen toeval dat PSV wél in de slotfase toeslaat. Voetbal International schrijft: “Dan de hamvraag: leveren al die goals in de slotfase PSV ook daadwerkelijk het meeste op? Sinds het seizoen 2009/10 is dat absoluut het geval. PSV voert de lijst met veroverde punten aan, boven nummer twee FC Twente en ruim boven nummer drie AZ. De lijst is samengesteld door het aantal gewonnen punten na een goal in de slotfase mee te rekenen.”

VANDAAG GRATIS VOETBALWEDDEN? KRIJG MAAR LIEFST 50EURO BIJ MR GREEN!!

SCHRIJF JE HIER VRIJBLIJVEND IN!!

PSV heeft volgens dit rekenmodel 48 punten behaald. FC Twente staat op 43 punten, waar AZ het podium compleet maakt met 36 punten. Feyenoord blijft steken op 29 punten (negende plek) en voor Ajax moeten we zelfs naar de veertiende plek kijken met achttien punten.

VI schrijft: “Het gat tussen PSV en Ajax is opmerkelijk. Aan het begin van dit artikel noemden we het totaal aantal goals van beide clubs na de 85ste minuut: 88 om 83. Ondanks dit kleine verschil veroverde PSV dertig punten meer met een late goal. De kans op een Amsterdamse comeback in de Eredivisie is statistisch gezien dus aannemelijk kleiner dan een wederopstanding van PSV.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.