PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

‘Verkeerde instelling Hirving Lozano kan tot scheve gezichten leiden’

Mark van Bommel haalde in de wedstrijd tegen Heerenveen Hirving Lozano al snel naar de kant. De oefenmeester vond dat hij zijn taken niet uitvoerde.

De Telegraaf schrijft over die beslissing: “Onlogisch was die beslissing allesbehalve. De Mexicaan verzuimde in de eerste helft druk te zetten op de momenten dat het moest, verdedigde soms halfbakken mee en was de eerste die zijn kop liet hangen bij tegenslag. Ook een week eerder op bezoek bij FC Utrecht werd de tegenvallende Lozano vroegtijdig naar de kant gehaald door Van Bommel. De aanvaller ging in Friesland veelvuldig voor eigen succes, alsof hij meer bezig was met een eigen filmpje met hoogtepunten voor YouTube dan met zijn team.”

De krant gaat verder: “Van Bommel besloot dus hard in te grijpen en leek daarmee de juiste beslissing te nemen. Lozano had vorig seizoen een soort luxepositie bij PSV, omdat hij veel minder verdedigende meters hoefde te maken dan de andere buitenspeler Steven Bergwijn. Dit jaar is dat anders. Als Lozano ook bij het niet uitvoeren van zijn taken continu op het veld zou mogen blijven staan, zou dat onherroepelijk tot scheve gezichten leiden in de kleedkamer. Natuurlijk heeft Lozano door zijn getoonde klasse krediet opgebouwd, maar dat is niet oneindig. Van Bommel laat zijn spelers zien straight te zijn en heeft daarbij vaak een goede hand van wisselen.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.