PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

Twee toptalenten staan stil bij PSV: ‘Gaat langzamer dan gedacht’

Al jaren volgt Aad de Mos de jeugd van PSV op de voet. Zo had hij grote verwachtingen van twee spelers. Namelijk Dante Rigo en Armando Obispo. Laatstgenoemde noemde hij zelfs een groter talent als Matthijs de Ligt.

Waar De Ligt op weg is naar een Europese topclub, is Obispo op 19-jarige leeftijd nog altijd niet doorgebroken bij PSV. “Obispo heeft misschien nog wat meer tijd nodig. Hij moet zich op een aantal fronten verbeteren en dat gaat wat langzamer dan gedacht. Ook hij heeft straks misschien een keer een andere omgeving nodig. Verloren tijd is het voor hun zeker niet, omdat ze met topspelers trainen”, aldus De Mos in het Eindhovens Dagblad.

Voor Rigo geldt hetzelfde. De Belgische middenvelder kreeg in het begin van het seizoen nog regelmatig minuten, maar daar is de laatste maanden geen sprake meer van. De Mos: “Er kunnen maar een paar spelers tegelijk doorbreken bij een club. Rigo heeft een beetje de pech dat Pablo Rosario en Jorrit Hendrix ook nog relatief jong zijn en voldoen. Hij wordt eigenlijk geblokkeerd en zal wel een keertje verhuurd gaan worden, zoals Sam Lammers nu. Een prima stap. Ruud van Nistelrooij en Ronald de Boer speelden ook eerst in de subtop en vanaf dat moment kan het er nog allemaal uitkomen.”

 

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.