PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

PSV-speler vergeleken met Rijkaard en Van Basten: ‘Die hadden dat ook’

PSV is dit seizoen goed op dreef. De nieuwe trainer Mark van Bommel heeft het allemaal goed op de rit. Ook de doorstroming van de jeugd verloopt voorspoedig. Eén van hen is de dribbelkoning Mohammed Ihattaren.

Hij werd vandaag 17 jaar, en oud-trainer Aad de Mos weet wel wat Ihattaren zich kan wensen als cadeau: “Mark van Bommel als trainer. Het is een trainer die vertrouwen geeft aan jonge spelers. Die ze echt een kans geeft. In het verleden zijn tientallen talenten verloren gegaan omdat trainers met vedettes wilden werken. Denk aan een Dick Advocaat of Phillip Cocu, die jeugd eigenlijk ook geen kans gaf. Van Bommel is vanaf de eerste dag bezig met de jeugd”, stelt De Mos in gesprek met Omroep Brabant.

De analist is vol lof over Ihattaren. “Hij ziet alles eerder dan de rest. Hij heeft de bal aan zijn voet en kan met alle kanten van die voet een goede bal geven, hij heeft ook een hele goede steekpass. En hij neemt zijn beslissing nog sneller dan in een split-second. Dat is alleen voor de allergrootsten weggelegd. Marco van Basten had dat op zijn zeventiende, Frank Rijkaard had dat ook. Geen enkele coach hoeft ze iets te leren. Die jongens hebben gewoon veel talent van moeder natuur gekregen.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.