PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

‘Eerste onderzoek Steven Bergwijn levert opvallend resultaat op’

Steven Bergwijn ging er gisteren in het duel met Fortuna Sittard vroegtijdig van het veld af met een blessure. De aanvaller heeft zijn kuitbeen in ieder geval níét gebroken, waar dat wel de verwachting was.

Dat schrijft De Telegraaf in ieder geval op maandag… “Niet de dikke 5-0 overwinning op Fortuna Sittard, maar de fysieke gesteldheid van de man van negen doelpunten en tien assists is vandaag het gesprek van de dag bij koploper PSV. Bergwijn schreeuwde het uit nadat hij bij een poging om te scoren zijn rechterbeen leek te overstrekken. De drievoudig international van het Nederlands elftal werd met een brancard van het veld gedragen. De vrees voor een breuk bleek echter ongegrond.”

Het dagblad vervolgt: “Afgaande op het eerste onderzoek in het ziekenhuis lijkt Bergwijn met de schrik vrij te komen, maar het was gisteravond laat nog te prematuur om conclusies te trekken. Vandaag of morgen moet aanvullend onderzoek definitief uitsluitsel geven. De kans is aanzienlijk dat Van Bommel en ook bondscoach Ronald Koeman opgelucht adem kunnen halen. In de titelrace met Ajax kan de aan- of afwezigheid van Bergwijn weleens doorslaggevend zijn. De twintigjarige buitenspeler heeft zich niet voor niets in de kijker gespeeld bij de grootste clubs van Europa. Hij is dit seizoen een van de belangrijkste spelers in de ploeg van Van Bommel, die tegen Fortuna zijn andere vleugelflitser Hirving Lozano ook al moest missen door een vorige week opgelopen hersenschudding.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.