PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

Toon Gerbrands snapt clubs niet: ‘Ajax en PSV moeten zich bijna verantwoorden’

Toon Gerbrands de algemeen directeur van PSV ziet graag dat er hervormingen gaan plaatsvinden in de Eredivisie. Omdat anders het gat tussen Ajax en PSV en de rest van de clubs te groot zal worden.

In gesprek met Voetbal International zegt hij: “Kennelijk moeten we altijd wachten tot het moment dat er noodzaak komt. Anderhalf jaar geleden had PSV zich niet geplaatst voor Europees voetbal, Ajax ook niet en het Nederlands elftal was de weg kwijt. Dat was het verhaal. Heel veel mensen hebben gedacht en geschreven: Dit is het einde van het Nederlands voetbal.”

Gerbrands gaat verder: “Nu zijn we anderhalf jaar verder en wat zijn de verhalen? PSV en Ajax zijn uitgelopen en het Nederlands elftal is weer terug op aarde. PSV en Ajax hebben beleid gemaakt en uitgevoerd en moeten zich nu bijna gaan verantwoorden dat het gat te groot is. We moeten voorkomen dat de gehele bedrijfstak die wake-upcall pas krijgt over twee drie jaar als alles dreigt fout te gaan.”

De topclubs wilden het aantal deelnemers aan de Eredivisie terugbrengen, maar dit kwam er niet doorheen door de zogenaamde stemverhouding (15/18). De directeur vindt dat dit aangepast moet worden. “Die stemverhouding gijzelt ons nu. Dat-ie voor de tv-gelden wordt gebruikt, snap ik nog, maar verder werkt die formule niet meer. En eigenlijk zou de onderkant van de Eredivisie zich hier drukker om moeten maken dan de bovenkant. Want als we niks doen en alles klapt, dan worden de topclubs gedwongen hun eigen keuzes te maken.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.