PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

PSV-verdediger: ‘Ik kreeg bijna last van mijn nek, zo goed is hij’

In de Champions League speelde PSV tegen Tottenham Hotspur. In het Wembley Stadium speelde Denzel Dumfries tegen hij Heung-min Son van Tottenham Hotspur uit de wedstrijd, waar hij het in het Philips Stadion nog heel erg lastig had tegen de Zuid-Koreaan. In een interview met Voetbal International vertelt Dumfries: “In de eerste wedstrijd in Eindhoven kreeg ik bijna last van mijn nek. Hij was overal, ik zeg je eerlijk: dat was lastig.Maar hij is ook goed, die Son is echt heel goed, haha. Thuis heb ik heel veel geleerd. Hoe hoog het tempo was, hoe snel het spel ging, hoe hij beweegt en dat ik verkeerd stond op bepaalde momenten. Het is ook de Champions League, het allerhoogste niveau. Je knippert met je ogen en ze zijn er voorbij.”

Het waren echte leermomenten voor de international van het Nederlands elftal. “Ik heb de beelden teruggekeken en gezien hoe ik het makkelijker voor mezelf kon maken. In de tweede wedstrijd in Londen, kon ik Son goed bespelen en zag je al een heel ander beeld. Wat dat betreft was de Champions League dit seizoen de beste leerschool voor de jonge spelers van PSV. Nu kan ik zeggen dat ik langzaam naar dat niveau toegroei.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.