PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

‘Mark van Bommel troeft Erik ten Hag af met ‘gouden pik”

Hij is pas sinds zes maanden actief als trainer van PSV maar je kan wel stellen dat Mark van Bommel een ‘Gouden Pik’ heeft. Hij zag zijn wisselspelers voor vijftien Eredivisie-doelpunten zorgen, inclusief assists. Donyell Malen is met afstand de beste invaller: drie doelpunten en vier assists. Ook Érick Gutiérrez (drie doelpunten), Gastón Pereiro (één), Michal Sadílek (één) en Dante Rigo (één) hebben hun waarde bewezen.

Ajax-trainer Erik ten Hag noteert een aandeel in elf doelpunten, waar Giovanni van Bronckhorst (Feyenoord) en René Eijer (Fortuna Sittard) allebei op zeven doelpunten staan. Dick Advocaat van FC Utrecht volgt met zes doelpunten op een keurige vijfde plek. Voetbal.com vervolgt: “Wie er absoluut geen gevoel hebben voor het inbrengen van de juiste wissels, zijn Vitesse-trainer Leonid Slutskiy en ADO Den Haag-trainer Alfons Groenendijk. De oefenmeesters brachten respectievelijk 43 en 49 invallers binnen de lijnen, maar geen van de ingevallen spelers had een aandeel bij een treffer als doelpuntenmaker of assistgever.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.